Posiadanie dziecka to bez wątpienia najpiękniejsza rzecz. Być może nie będziesz mogła dużo spać, a w większości możesz zapomnieć o wolnym czasie. Mimo to, nawet z tymi dwoma rzeczami, każdy, kto jest rodzicem, powie Ci, że to najpiękniejszy moment, jaki przeżył.
Zresztą nie jest też tajemnicą, że ciąża to najwrażliwszy okres w życiu każdej kobiety. Dlatego istnieje kilka zasad, których powinna przestrzegać każda kobieta w ciąży. Jedną z tych rzeczy jest zmiana jedzenia i napojów, które wcześniej spożywaliśmy. Nie chcemy powiedzieć, że każdy element z naszej listy jest całkowicie zabroniony. Niektóre z nich można spożywać rzadko. Trzeba jednak wiedzieć, że istnieją produkty, których należy całkowicie unikać.
Ryba niedogotowana lub surowa
Może nie wiedziałeś, ale surowa ryba może powodować różne rodzaje infekcji. Liczy się to szczególnie, gdy mówimy o skorupiakach. Na przykład Listeria, Salmonella i Vibrio to rzeczy, które mogą powodować tego typu produkty. W niektórych przypadkach te infekcje dotyczą tylko matek. Zaczynają być słabi i odwodnieni. Jeśli jednak infekcja jest silniejsza, może spowodować poważne problemy dla nienarodzonego dziecka.
Ze wszystkich wymienionych przez nas chorób Listeria jest najniebezpieczniejsza. Kobieta w ciąży ma szansę na zakażenie Listerią nawet 20 razy częściej.
Jednak nie chodzi tylko o to, aby go nie jeść. Może to zabrzmi dziwnie, ale ryby bojowe mogą cię zarazić, gdy je przygotowujesz. Dokładniej, dzieli bakterie podczas suszenia i wędzenia.
Najgorszy scenariusz jest taki, że czasami mamy nawet nie odczuwają żadnych oznak choroby. Jednak Listeria może zostać przekazana nienarodzonemu dziecku przez łożysko. Skutkiem tego może być przedwczesny poród, urodzenie martwego dziecka, poronienie i niektóre problemy zdrowotne.
Mięso niedogotowane, surowe i przetworzone
Mamom stanowczo odradzamy spożywanie wszelkiego rodzaju surowego lub przetworzonego mięsa. Może powodować infekcje różnymi bakteriami, takimi jak E. coli, Salmonella, Toxoplasma i Listeria. Możesz myśleć, że jesteśmy paranoikami, ale oto powody, dla których ci to mówimy.
Każda z wymienionych przez nas bakterii może szkodzić zdrowiu nienarodzonego dziecka. Obejmuje to urodzenie martwego dziecka i niektóre choroby neurologiczne, takie jak ślepota, epilepsja i niepełnosprawność intelektualna. W większości przypadków bakterie znajdują się na powierzchni całego kawałka mięsa. Jednak niektóre z nich mogą znajdować się we włóknach mięśniowych. Z tego powodu paszteciki mięsne, mięso mielone, hamburgery i tego typu rzeczy nigdy nie powinny być spożywane niedogotowane lub surowe. Do tej listy możemy dodać wędliny, wędliny i hot dogi.
Surowe jajka
Surowe jaja może nie powodują wielu chorób, ale jest to jedna z rzeczy, których należy unikać. Może powodować Salmonellę. Tak, rzeczywiście, Salmonella w większości przypadków szkodzi zdrowiu matki. Na przykład może doświadczać wymiotów, skurczów żołądka, nudności, gorączki i biegunki. Jednak możliwy jest również najgorszy scenariusz. Jeśli infekcja powoduje skurcze macicy, możliwe są również takie rzeczy, jak poród martwy i przedwczesny.
Prawdopodobnie zastanawiasz się, które produkty spożywcze zawierają surowe jajka. Oto niektóre z nich, które chcemy podkreślić:
- Lody domowej roboty,
- Domowy Majonez,
- Jajka „w koszulce”,
- Jajecznica,
- Polewy do ciast itp.
Wiemy, że właściciele domów zawierają niektóre z tych produktów w lodówce. Dlatego uważamy, że są są otoczone. Zachęcamy do wykonywania badań i tej próby, które produkty można dodać.
Podroby
OK, tutaj dochodzimy do części żywienia, którą możesz uprawiać z naprawami ograniczeniami. Mięso z nim jest zdrowe dzięki czemum w witaminom. Na przykład zawiera witaminę A, witaminę B12, żelazo i miedź. Wszystkie te witaminy doskonale sprawdzają się w poprawie zdrowia matki i dziecka.
Jest jedna jedna rzecz, o której musisz wiedzieć. Nie zbiórka spożywania zbyt dużej ilości pochodzenia zwierzęcego. Ogromne spożycie witaminy A może to ksyczność witaminy A może, poza tym wysoki poziom może może toksyczność i wady wdrożone.
Naszą rekomendacją jest spożywanie podrobów tylko raz w tygodniu.
Kofeina
Kofeina jest jedną z najczęstszych usług psychoaktywnych, których ludzie teraz na całym świecie. W zbiorze zbioru współcześnie stosuje się współbieżnie herbatę, kawę, kakao i napoje bezalkoholowe.
Nie chcemy powiedzieć, że kobieta zostanie wprowadzona na celu przeniesienia na promie. Jednak zdecydowanie zaleca się stosowanie mniej niż 200 mg kofeiny dziennie. Oznaczałoby to, że kawy kawy 2 picie lub 3 filiżanek.
Jak wiadomo, kofeina jest bardzo szybko wchłaniana, co pomaga mu łatwo przedostać się do ruchu i płodu. Specjaliści nienarodzonych dzieci nie mają już jednak enzymu, który powinien metabolizować kofeinę. Z tego powodu wysoki poziom tej substancji może się kumulować.
Wysoki poziom kofeiny może zaszkodzić wzrostowi płodu i podwyższeniu poziomu masy urodzeniowej. Niskie ciśnienie definiuje się jako mniej niż 2,5 kilograma. Taka waga łapie może nie prowadzić do śmierci in vitro, do czynienia z przewlekłymi przewlekłymi w stylu — na przykład serca i typu 2.
Wniosek
Cieszymy się, że nasz artykuł poszukiwania i mamy nadzieję, że wysłuchasz naszych rad. W każdym razie mamy aktywne propagacje postępów i postępów w sprawdzaniu. Nie chcemy mówić, że trzeba mieć dostęp do lekarza. Może być sposobem, że się spodobał. Możesz skontaktować się z monitorem online i zadać wszystkie pytania związane z ciążą.